ДОБРЕДОЈДОВТЕ

Најголемата продавница за ножеви

Специјално избраните и целосно рачно изработени ножеви имаат хармоничен стил и визија, што ги прави вистински уметнички дела. Овие прекрасни предмети се направени еден по еден; нема два исти. Нашите занаетчии користат традиционални методи за обработка и украсување на метал. Вклучуваме вредни материјали во ножевите, зголемувајќи ја нивната естетска и материјална вредност. Нашиот Ножевите се луксузен подарок за успешни мажи. Со нивната благодат и убавина, можете да ги импресионирате вашите пријатели, партнери и други колекционери.

УМЕТНОСТА НА КРАЕЊЕ НОЖЕВИ

Изработката на секој од нашите рачно изработени ножеви и сечила е процес на уметничка реализација на проектот.
Во зависност од дизајнот, обликот, моделот и декорацијата, потребно е долго време да се произведе занаетчиски нож. Започнува со дизајнери, кои ги прават скиците на новиот нож и го измислуваат и развиваат концептот. Потоа, нацрт-дизајнот се доставува на испитување на уметничкиот совет. Кога производителот на ножеви ќе излезе со успешен прототип, тој потоа развива неколку опции за украсување. Длабоката креативност на уметникот раѓа многу зачудувачки уметнички дела.
Висококвалификуван занаетчија работи со метал и дрво за да ги изработи сечилото, држачот и скарата. Кога написот е подготвен, сечилото е полирано и наострено. Сечилата се направени од висококвалитетен нерѓосувачки челик или од челик од Дамаск. Готовиот производ потоа се носи во други работилници и се демонтира во компоненти. Професионалните изработувачи на ножеви, гравери, уметници, полирачи и накитувачи се надгледувани од дизајнерот на ножот и ги извршуваат сите украсни и сродни задачи - гравирање на ножеви, обложување со никел, позлата и финално лакирање.
Слајдер: прилагоден производител на ножеви - фалсификување Дамаск
Слајдер: производител на ножеви по нарачка - изработка на ножеви
Слејдер: прилагоден производител на ножеви - рачно гравирање
Слајдер: производител на ножеви по нарачка - изработка на шамија
Слејдер: продавница за ножеви по нарачка - процес на правење
Слајдер: продавница за ножеви по нарачка - изработка на шалвар за нож
Слајдер: производител на ножеви по нарачка - резба на дрво
Слајдер: производител на ножеви по нарачка - гравирање
Слајдер: ножеви - рачно гравирање
Слајдер: производител на ножеви - процес на рачно гравирање
Слајдер: производител на ножеви по нарачка - правење шајбни
Слајдер: прилагоден производител на ножеви - рачка за нож со нож

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ СТИЛ

Страницата со каталог на ножеви е местото каде што можете да пребарувате низ нашиот широк избор на ножеви за секоја намена и желба. Можете да ги филтрирате и сортирате ножевите по тип и цена, и повеќе. Можете исто така да прегледате детални информации и слики од секој нож и да ги читате коментарите на клиентите. Без разлика дали барате рачно изработен нож, ловечки нож, џебен нож или колекционерски нож, ќе го најдете во нашиот Каталог на ножеви. Страницата со каталог на ножеви е ваша едношалтерска продавница за сите ваши потреби за ножеви. Можете да нарачате онлајн и да добиете брза испорака низ целиот свет со целосно осигурување за испорака.
нашиот блог
26.12.2022
Најколекционерските ножеви се направени од занаетчија или познат бренд благодарение на нивните посебни квалитети. Ножевите на преклопување и ножевите со фиксно сечило кои се масовно произведени и направени по нарачка заслужуваат место во колекцијата.
Прочитај
05.12.2021
Собирање ножеви – многу корисна активност за оние кои сакаат ваква колекција. Всушност, постои посебен нож за секој навивач. Многу од нив ја зголемуваат или ја задржуваат својата вредност со текот на годините, претворајќи ги колекционерските ножеви во нешто што може да се пренесе на следната генерација колекционери.
Прочитај
05.01.2023
Дамаск челик е познат тип на челик кој лесно се препознава по водена или брановидна светло-темна метална шема. Познато е дека челикот од Дамаск е направен со техниката на повторено ковачко заварување на плочи кои се разликуваат една од друга по нивниот хемиски состав и следствено по бојата по офорт.
Прочитај
ИМАТЕ ПРАШАЕ?
За какви било информации за производите, нарачката, начинот на плаќање, пратката или какви било други прашања, можете да се потпрете на нашата услуга за клиенти.

    Noblie каталог
    Преземи PDF
    Вратете се на почетокот
    Рејтинг: 4,9 - 55 коментари